Szupergyors és egyszerű répatorta az aromakonyhából
Ha nem szereted a bonyolult sütiket sokféle hozzávalóból, akkor ez az egyszerű, de mégis nagyon zamatos répatorta lesz a te embered, amivel idén el tudod varázsolni a családodat húsvétkor... de még azután is. Az illóolaj pedig pont azt a kis pluszt adja ehhez a sütihez, amitől nem csak finom, hanem nemes egyszerűségében is fenséges lesz.
Hozzávalók
- 5 tojás
- 180 gr cukor
- 1 citrom leve (lehetőség szerint próbálj mindig bio-t használni)
- 6 csepp a Gyümölcsmix illóolaj keverékből (kizárólag bio citrusokból: narancs, citrom, lime, mandarin)
- 300 gr reszelt répa
- 200 gr apróra vágott mogyoró (de dió is lehet)
- 1 tasak sütőpor
- 80 gr liszt
Díszítéshez opcionális: porcukor és marcipán
Elkészítés: A tojást és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom levét és csepegtessük bele a többi citrus illóolaját.
Hámozzuk meg és reszeljük le a répát, aprítsuk fel a mogyorót, majd keverjük össze a liszttel és sütőporral.
Végül pár ügyes mozdulattal keverjük össze ezt a két masszát és egy sütőpapírral kibélelt formába öntsük bele.
Nagyjából 45-50 percig süssük 180 fokon.
Ha kész, aki szeretné, megszórhatja a tetejét porcukorral, marcipánmasszából pedig díszeket készíthet rá.
Jó étvágyat kívánunk!
Forrás: feeling.at