Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Szupergyors és egyszerű répatorta az aromakonyhából

Szupergyors és egyszerű répatorta az aromakonyhából

Szupergyors és egyszerű répatorta az aromakonyhából

Ha nem szereted a bonyolult sütiket sokféle hozzávalóból, akkor ez az egyszerű, de mégis nagyon zamatos répatorta lesz a te embered, amivel idén el tudod varázsolni a családodat húsvétkor... de még azután is. Az illóolaj pedig pont azt a kis pluszt adja ehhez a sütihez, amitől nem csak finom, hanem nemes egyszerűségében is fenséges lesz.

Hozzávalók

  1. 5 tojás
  2. 180 gr cukor
  3. 1 citrom leve (lehetőség szerint próbálj mindig bio-t használni)
  4. 6 csepp a Gyümölcsmix illóolaj keverékből (kizárólag bio citrusokból: narancs, citrom, lime, mandarin)
  5. 300 gr reszelt répa
  6. 200 gr apróra vágott mogyoró (de dió is lehet)
  7. 1 tasak sütőpor
  8. 80 gr liszt

Díszítéshez opcionális: porcukor és marcipán

Elkészítés: A tojást és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom levét és csepegtessük bele a többi citrus illóolaját.

Hámozzuk meg és reszeljük le a répát, aprítsuk fel a mogyorót, majd keverjük össze a liszttel és sütőporral.

Végül pár ügyes mozdulattal keverjük össze ezt a két masszát és egy sütőpapírral kibélelt formába öntsük bele.

Nagyjából 45-50 percig süssük 180 fokon.

Ha kész, aki szeretné, megszórhatja a tetejét porcukorral, marcipánmasszából pedig díszeket készíthet rá.

Jó étvágyat kívánunk!

Forrás: feeling.at

blog comments powered by Disqus