Csalánkrém hozzávalók:
- 3 nagy marék csalán
-100 ml olíva olaj
- 20 g méhviasz
- tégelyek
Csalánkrém elkészítése:
1. Szedünk 3 nagy marék csalánt. Ehhez természetesen használjuk kesztyűt. A csalánt ne az út széléről gyűjtsük, hanem próbáljuk meg szennyeződés mentes helyről szedni. Mindig a friss hajtást szedjük le, ne a nagy leveleket.
2. A csalánt felaprítjuk. Én ezt aprítógép segítségével oldottam meg.
3.Fogjunk egy edényt és tegyünk bele vizet. Forraljuk fel, és állítsunk bele egy másik edényt. A belső edénybe rakjuk a csalánt és ráöntjük az olíva olajat.
4. Lassú tűzön kb 1 órát melegítjük.
5.Ha kész van akkor szűrjük le az olajat, és tegyük vissza a tűzre.
6. Belerakjuk a méhviaszt és addig kevergetjük amíg elolvad.
7. Utána tégelyekbe öntjük és megvárjuk amíg kihül.
Érdemes hűtőben tárolni, mert akkor még hűsítő hatása is lesz a krémünknek.
Ha túl keménynek találnánk a krémet akkor fellehet újból melegíteni, és adni hozzá még egy kis olíva olajat. Ha túl lágy, akkor pedig még egy kis méhviaszt.
Kellemes idő töltést!