Hozzávalók a tésztához:
- 250gr liszt
- 70 gr cukor
- 125 gr hideg vaj
- 1 tojás
- 1 csipet só
- 1 vanilia rúd
Hozzávalók a citromkrémhez:
- 2 tojás
- 150 gr cukor
- 500 gr rikotta
- 1 bio citrom leve
- 8 csepp bio citrom illóolaj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozni, majd egy kivajazott/kilisztezett formába kerek tortaformába nyomkodjuk.
A krémhez a tojás a cukorral habosra verjük, majd belekanalazzuk a ricottát, a citromlevet, végül pedig belecsepegtetjük a citrom illóolajat.
Öntsük ezt a krémet a tésztára, majd előmelegített sütőben (felső-alsó sütéssel) 175 fokon süssük 40 percet, majd további 15-20 percet 200 fokon.
Ha kész, hagyjuk a formában kihűlni. Tálalás előtt díszítsük friss citromszeletekkel.
Gyors és egyszerű, frissítő nyári finomság! Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Egy kis olvasnivaló a sütizés mellé
:
A citrom (citrus limonum) illóolaja enyhe lázcsillapító hatású, frissítően hat az elménkre, éltetően hat, segíti a koncentrációt, erősíti a memóriát, stabilizálja a pszichét. A citrom illóolaja fényérzékenyít, így ha napra megyünk, előtte 36 óráig ne használjuk. De mivel hűsít, így legkevésbé a napos időszakban szeretnénk lemondani róla. A jó hír, hogy nem is kell, ugyanis a sütik és koktélok készítése mellett diffúzorba is használhatjuk. Tökéletes tértisztító illat. Jól keveredik továbbá: bergamottal, ciprussal, tömjénnel, gyömbérrel, keserű naranccsal, szantálfával.